Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Print Friendly, PDF & Email

2e Prise d’Eau G-Golf Open 2018

2e Prise d’Eau G-Golf Open 2018 – Na een groots 1e G-Golf Open in 2017 bij Prise d’Eau volgt er natuurlijk een 2e editie. De mooie wisseltrofee, die een jaar in het bezit is geweest van Prise d’Eau lid Guy Wouters, kan weer door iedereen gewonnen worden.

De datum is vastgesteld op 22 september 2018.

We hopen het deelnemersveld verder te kunnen uitbreiden naar maximaal 24 G-Golfers. De organisatie gaat er alles aan doen om wederom een perfecte wedstrijd neer te zetten, zodat jullie allemaal een onvergetelijke dag kunnen meemaken. Ook dit jaar bestaat de wedstrijd uit twee dagdelen, de skills (korte en lange put, pitch, chip en swing) en de wedstrijd individueel stableford punten op onze mooie 9-holes Par 3 baan.

Houd voor meer informatie onze G-Golf website in de gaten!

Op 22 september a.s. wordt dus door Golf Club Prise d’Eau in Tilburg het 2e G-Golf Open Toernooi gehouden. Dit is een eendaagse wedstrijd voor golfers met een verstandelijke beperking. Golf is een veel beoefende sport in Nederland, maar in tegenstelling tot G-voetbal en G-hockey wordt G-Golf slechts door enkele golfclubs aangeboden. Golf Club Prise d’Eau loopt dan ook voorop, zowel in de professionele organisatie van G-Golf in verenigingsverband als in het aantal G-Golfers dat in clubverband speelt.

Hoe belangrijk golf voor mensen met een beperking is, kan het best worden verteld door een van de G-golfers van Prise d’eau. Jaco Wildschut: “Ik heb in eerste instantie heel lang gevoetbald. Toen kwam helaas de grote pech, toen tijdens de wedstrijd mijn schouder uit de kom schoot. Toen heeft mijn moeder Karin heel lang aangedrongen, waarom kom je toch niet golfen. Ik twijfelde zeer sterk, ooit was ik hiermee begonnen en dat was geen succes. Na lang sukkelen en twijfelen heb ik besloten om een keer een proef te draaien. Ik ben het toen zo leuk gaan vinden en ben ik bij Prise d’eau lid geworden. Golf geeft me rust ontspanning en zorgt voor een ontstress factor. Ik ga er niet meer mee stoppen en het G-golf met onze Pro voelt als een familie”.


2e Prise d’Eau G-Golf Open 2018G-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook Sponsor, Vrijwilliger of Vriend van het G-Golf worden, of gewoon iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan Contact met ons op.