G-Golf

In mei van dit jaar bestaat het G-Golf 2,5 jaar!. In oktober 2015 is Prise d’Eau Golf gestart met de pilot G-Golf voor mensen met een verstandelijke beperking. Meer dan 10 deelnemers zijn in de afgelopen tweeënhalf jaar de uitdaging aangegaan en hebben laten zien dat golf een sport is voor iedereen. Inmiddels heeft het G-Golf een vaste plek binnen de vereniging gekregen.

Golf is bij uitstek een sport die geschikt is voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH en ADD. De golfbaan is een prikkelarme omgeving, zodat mensen met autisme zich hier prima op hun gemak kunnen voelen. En voor mensen voor wie de intensiteit van contactsporten als voetbal en hockey te hoog is, is golf een prima alternatief om toch lekker buiten in een groep te sporten. Daarnaast speelt iedereen op zijn/haar eigen niveau, wat het leuk maakt om samen te golfen en toch je eigen spel te kunnen spelen. En we hebben een gezellig clubhuis, ook wel hole 19 genoemd, waar we na afloop van de les gezellig samen nog wat drinken.

Dankzij een groot aantal sponsoren, subsidies, “Vriend van het G-Golf” en spontane donaties kunnen wij het golfen binnen ieders bereik brengen. Maar om het G-Golf ook in de toekomst te kunnen bekostigen, zullen we een stabiele inkomstenstroom moeten hebben. Alleen dán kunnen we ook op de lange termijn lessen blijven aanbieden, wedstrijden en toernooien organiseren, deelnemen aan wedstrijden bij andere clubs en Prise d’Eau vertegenwoordigen bij grote evenementen zoals de Special Olympics Nationale Spelen 2018.

We hebben sinds kort een eigen nieuwe website waar je alle informatie op kan vinden en waar we onze deelnemers op de hoogte houden van alle gebeurtenissen door het jaar heen. Het adres van de website is: www.g-golf.nl