Print Friendly, PDF & Email

G-Golf groot succes

Prise d’Eau G-Golf open – Na maanden van intensieve voorbereiding door de G-Golfcommissie was het op zaterdag 23 september dan eindelijk zover: op Prise d’eau werd het 1e Open toernooi voor G-golfers in Nederland gehouden.

Wat was het een heerlijke nazomerdag om de spelers, genodigden, sponsoren, vrijwilligers en familie en vrienden van de spelers te mogen ontvangen. Het team Prise d’eau zag er schitterend uit en was goed herkenbaar in de witte polo’s met G-Golf-logo. Ook hing de Prise d’Eau G-Golf vlag trots in de mast.

Om 10 uur begon iedereen binnen te stromen, om onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijk gebakje kennis met elkaar te maken. Toen iedereen binnen was heeft de wedstrijdleider van de dag, Ton Bakkers, de spelvorm van de wedstrijd uitgelegd, die in de middag plaats zou vinden op de Par 3 baan.

Skills

De ochtend stond in het teken van de skills, zoals ze ook tijdens de Special Olympics worden uitgevoerd.

Met korte puts, lange puts, chippen, pitchen en een swing met ijzer-7 konden de eerste scores van de dag worden gescoord.

De achterkant van de driving range was hiervoor gereserveerd, zodat de spelers zo goed mogelijk zouden kunnen concentreren.

De Lunch

Nadat iedereen alle skills had voltooid en de scores waren opgeteld, wandelden we weer terug  voor een heerlijke lunch.

De magen werden gevuld en er werd volop nagepraat over de ochtend.

Tegelijkertijd was iedereen zich mentaal aan het voorbereiden om de Par 3 baan zo goed mogelijk te gaan lopen, want we weten dat die niet gemakkelijk is.

De Par 3 wedstrijd

Om 14.15 uur was het tijd voor de shotgun wedstrijd.

Het weer was nog steeds prachtig en iedereen had goede zin.

En iedereen ging zijn uiterste best doen om een goede score op de kaart te zetten en vooral te genieten van de baan.

En dan de prijsuitreiking….

Na het dankwoord van de voorzitter van de G-Golf commissie, Anita Suijkerbuijk, was het om 18 uur tijd voor de prijsuitreiking. Voor alle deelnemers was er een kleine beker en een goody bag, want op zo’n speciale dag is iedereen natuurlijk winnaar.

Maar uiteindelijk konden er maar drie mensen op het podium komen. Op de eerste plaats, en daarmee winnaar van de gouden medaille en de wisselbeker, was Guy Wouters geëindigd. De zilveren medaille werd gewonnen door Jasper Schipper en de bronzen medaille door Jaco Wildschut. Allemaal spelers van Prise d’eau.

We hadden ook onze gasten ook graag op het podium gezien, maar misschien was de thuisclub wel heel erg in het voordeel op onze moeilijke baan.

G-Golf Golfen met Verstandelijke Beperking Gehandicapten GolfersG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook Sponsor, Vrijwilliger of Vriend van het G-Golf worden, of gewoon iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan Contact met ons op.