Print Friendly, PDF & Email

Joost Luiten en Melanie Jane Lancaster op bezoek bij het G-Golf

Joost Luiten Melanie Jane Lancaster G-Golf
G-Golf Joost Luiten

Joost Luiten

Joost Luiten Melanie Jane Lancaster G-Golf – Ik was 6 jaar toen ik voor het eerst tegen een golfbal sloeg. Mijn oom Wim nam me toen mee naar de drivingrange van Golf Centrum Rotterdam. Ik vond het meteen gaaf om die balletjes zo ver mogelijk weg te meppen. Ik pik alle sporten snel op. Ik heb als kind veel sporten gedaan en gevoetbald bij Soccer Boys in mijn geboorteplaats Bleiswijk. Uiteindelijk heb ik voor golf gekozen. In golf ben je niet afhankelijk van anderen en als je een fout maakt kun je niemand anders de schuld geven. Dat spreekt me aan.

‘Toen ik eind 2006 tijdens een persconferentie bekend maakte dat ik professional ging worden, vroegen journalisten wat mijn doel was. ‘Ik wil nummer 1 van de wereld worden’, antwoordde ik.’ Ik ben de jongste van vier broers. Als kind moest ik opboksen tegen Dennis, Sander en Nico. Dat heeft me ongetwijfeld gevormd. We trokken veel met elkaar op. Ik wilde met spelletjes en sport altijd winnen. Als je drie oudere broers wilt verslaan, moet je tot het uiterste gaan. Die instelling heb ik als topsporter ook, tot het uiterste gaan om te winnen en de top te halen.

Profgolfer worden? Spelen op de European Tour? Toen ik een jaar of 16, 17 was kreeg ik voor het eerst het gevoel dat het mogelijk zou zijn. Ik won het Spaans Amateur en het Duits Amateur en speelde tegen jongens als Martin Kaymer en Rory McIlroy. Als je merkt dat je met de grootste talenten mee kunt, dan komt vanzelf het geloof dat je goed genoeg bent om pro te worden en succesvol te zijn.

Een van mijn mooiste herinneringen in golf is de wereldtitel in 2006 met het Nederlands amateurteam. In Zuid-Afrika bleven we grote golflanden als Amerika en Engeland voor. Niemand verwachtte dat Nederland wereldkampioen zou worden, maar we flikten het toch. In de laatste ronde eindigde ik met birdie-eagle-birdie-birdie-birdie. Als golfer onderdeel zijn van een team is heel speciaal, het brengt iets extra’s in mij boven. Ik hoop ook heel snel deel uit te kunnen maken van een winnend Europees Ryder Cup team…

Melanie Jane Lancaster

Joost Luiten Melanie Jane Lancaster G-Golf – Melanie Jane Lancaster is de vriendin van Joost Luiten. Melanie is 26 jaar oud en net als haar Joost helemaal bezeten door het golfvirus. Dat begon al van jongs af aan. De in Zandvoort geboren en getogen Melanie was samen met haar broertje regelmatig te vinden op verschillende golfbanen. Inmiddels zijn haar ouders zelfs de trots eigenaar van de 9 holes golfbaan The Dunes.

Ondanks dat alles er vroeger ook op wees dat Melanie iets zou doen in de golfwereld, gebeurde wat anders. Melanie verloor haar hart namelijk aan racen en was er jarenlang veel mee bezig, tot ze er op 22-jarige leeftijd voor koos om het racen te laten schieten vanwege een gebrek aan sponsoring. Dat is dan ook het moment dat Melanie terugkeert in de golfwereld en zich volop in gaat zetten voor het familiebedrijf.

Juist dan leert Melanie ook haar huidige vriend Joost Luiten kennen. Terwijl zij golfbonden met Nederland probeert te binden tijdens het toernooi van Turkish Airlines ontmoet ze Joost. Ze wil hem uitnodigen voor een speciale dag voor kinderen in Rotterdam. Wat de twee dan nog niet weten, is dat ze daarna stapelverliefd op elkaar worden.


Golfclub Prise d'EauG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws of discussieer mee op ons Forum, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook sponsor, vrijwilliger of “Vriend van het G-Golf” worden, of gewoon helpen of iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan contact met ons op.