Print Friendly, PDF & Email

Op zaterdag 29 juni vond alweer de vierde editie plaats van ons eigen G-Golf zomerkampioenschap op de Par 3 baan. De winnaars van de eerdere edities, Guy, Jaco en Koen waren ook weer van de partij, evenals Carolien, Marc, Sven, Jasper, Tijn en Thijs (die herstellende is van een blessure en daarom een oefenrondje liep). De wedstrijdleiding lag zoals altijd weer in handen van Ton en Marianna, Walter, Karin, Noor, Bert en Anita waren de begeleiders van de flights.

Met veel water in de tas ging om 11 uur de eerste flight van start, want de temperatuur tikte op dat tijdstip al bijna de 30 graden aan. Het was dus een erg warme dag voor onze spelers om hun beste spel te laten zien. Toch liet niemand zich weerhouden door de warmte en hing er in alle flights een goede sfeer. Ook werd er door sommigen erg goed gescoord bleek na afloop. Er vielen diverse parren en Guy maakte (alweer!) een birdie, de spelers lieten zich dus niet beïnvloeden door het warme weer.

Na de wedstrijd aangekomen op het terras werd iedereen getrakteerd op een welverdiend drankje en een lunch en zat de sfeer er nog steeds goed in. Intussen was de spanning gestegen: wie zou deze keer de winnaar zijn en zou de beker een jaar lang in huis mogen hebben? Vanwege de handicapverrekening was het voor de spelers lastig om zelf te kunnen bepalen wie uiteindelijk gewonnen zou hebben. Het bleek dat Koen en Marc het beste hadden gespeeld en allebei op de eerste plaats waren geëindigd. Uiteindelijk gaf de doorslag wie het beste had gescoord op de laatste 3 holes en dat bleek Marc te zijn. Die veerde juichend op uit zijn stoel en was ontzettend blij met de beker.

Gelukkig was iedereen weer een beetje winnaar, dankzij een goed gevulde prijzentafel waar voor alle spelers een cadeautje was. De cadeaus waren deze keer beschikbaar gesteld door de heren van de ZOC, in het bijzonder door Jan Mandema (welbekend van https://gijsjeeigenwijsje.com/evenementen/golf4gijsje/). Gerrit had de eer om een voor een de scorekaarten te trekken, waarmee de volgorde van het kiezen van een prijs werd bepaald. Zo ging iedereen met een goed gevoel én een prijs naar huis.

Op 6 en 13 juli is er nog de mogelijkheid om de Par 3 te spelen, dan houden we een zomerstop en op 17 augustus beginnen we weer met vrij spelen op de Par 3 baan. De golflessen van Gerrit beginnen weer op 7 september.

De volledige uitslag:

1. Marc
2. Koen
3. Guy
4. Jaco
5. Tijn
6. Jasper
7. Sven
8. Carolien

Buiten mededinging: Thijs