Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag 19 september was het zover, de finaledag van de G-Golf Ryder Cup. In plaats van het Prise d’Eau G-Golf Open werd door het gele en oranje team gestreden om de eer én de enorme wisselbokaal. Er stond dus heel wat op het spel!

De weersomstandigheden hadden niet beter kunnen zijn, zonnig en warm, de dag had alles in zich om heel speciaal te worden. En dat werd het dan ook. Want Team Geel begon strijdlustig om de achterstand in te lopen en de spelers hebben waardig tegenstand gegeven aan Team Oranje. Zowel in de wedstrijd als met de skills (chip door een gat en chip tegen een ton), waar extra punten waren te verdienen voor de teams. En anders dan bij de Ryder Cup tussen Europa en de VS, moedigden de spelers van de verschillende teams elkaar aan en was er een box of elleboog voor iedere mooie bal, ongeacht de kleur. Dat is G-Golf!!

Team Oranje was uiteindelijk de winnaar van deze eerste Ryder Cup en de bijbehorende wisselbokaal. Het team heeft zijn voorsprong van de eerste speeldag niet meer afgegeven en heeft Team Geel dan ook op waarde geklopt. Wat uiteraard niet betekent dat het succes van deze eerst Ryder Cup niet gezamenlijk gevierd kon worden, we hebben er nog een gezellige middag van gemaakt. En daar sprak Team Geel al over voorbereidingen voor de volgende editie, dus die gaat er zeker komen. En zo is er in deze coronatijd toch nog iets moois ontstaan op Prise d’Eau.