LIDMAATSCHAP G-GOLFER

Na een geslaagde pilot golfen met een beperking (niet zijnde een lichamelijke beperking), gaan we G-golf een vaste plek binnen onze vereniging geven. Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf 10 jaar met een beperking (niet zijnde een lichamelijke beperking). De lessen die worden gegeven, zijn hetzelfde als bij het reguliere golf, alleen is er speciale aandacht middels begeleiders/vrijwilligers om iedereen persoonlijk te kunnen begeleiden. De lessen zullen gegeven worden door een gekwalificeerde pro. De groepen worden samengesteld met deelnemers met verschillende achtergronden.

Bij voldoende deelnemers zal er een indeling plaatsvinden op basis van leeftijd en niveau. Er is een mogelijkheid om materialen te lenen.

We bieden lessen aan die worden gegeven door onze Pro Gerrit Pasman en de opzet van deze lessen zijn hetzelfde als die worden gegeven bij het reguliere golf. Wel stemt hij de lessen af op het individu met ieder zijn/haar eigen beperking. Tevens is er speciale aandacht van vrijwilligers om iedereen persoonlijk te coachen/begeleiden. Elke zaterdag vindt de les plaats aan de achterkant van de drivingrange, zodat iedereen in alle rust en met volle concentratie de lessen kan volgen en kan oefenen. In 2018 beginnen we op 20 januari weer met de lessen en we gaan door tot december met een onderbreking tijdens de zomervakantie.

Dankzij een groot aantal sponsoren, subsidies, “Vriend van het G-Golf” en spontane donaties kunnen wij G-Golf binnen ieders bereik brengen. De kosten per jaar zijn, incl. 35 lessen/baanlessen, Euro 200,00 voor het gehele jaar 2018. Hiervoor krijg je zo’n 35 lessen op de drivingrange of in de baan, mag je onbeperkt op de Par3 baan spelen (onder begeleiding) en kun je als je handicap het toelaat 9 of 18 holes spelen op een van de lussen van de grote baan. Daarnaast staan er leensetjes klaar, voor als je geen eigen golfset hebt. Ook vindt er ieder jaar een aantal clubwedstrijden plaats, met altijd een leuke prijzentafel. En als klap op de vuurpijl nemen we ook deel aan toernooien bij andere verenigingen en doen we mee aan de Special Olympics Nationale Spelen.