Print Friendly, PDF & Email

G-Golf Special Olympics

G-Golf Special Olympics Nationale Spelen 2018 Golfen

G-Golf Special Olympics – G-Golf Prise d’Eau op Special Olympics, wat een succes!

G-Golf Special Olympics – Na maanden van voorbereiding van de commissie om deelname aan de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek mogelijk te maken, was het eindelijk zover. De gesponsorde clubkleding van Carglass/Tivoli Fonds was binnen en wat stond ons team er puik bij! Hubert-Jan en Stefan hadden de door Ad de Melissant gesponsorde bussen voor het vervoer naar de Achterhoek opgehaald op vrijdag 8 juni. We vertrokken om 13.00 uur van onze club naar ons hotel in Ruurlo, om ons gereed te maken voor de grote openingsceremonie in het voetbalstadion De Vijverberg die avond.

Wat werd het een feest met een grootse intocht van de provincie Brabant. Trots met onze G-Golf vlag werden we aangekondigd. Met het hijsen van de Nederlandse vlag, het ontsteken van het vuur, het volkslied en het officieel openen door de minister van sport, werden de Spelen officieel geopend. Het feest werd afgesloten met een grandioos optreden door Gerard Joling, spetterend!

De volgende dag was de dag waarvoor we gekomen waren, spelen op de Special Olympics op de mooi baan van ’t Zelle. Zeer goed georganiseerd en met veel enthousiasme uitgevoerd door de vele vrijwilligers begonnen we de ochtend aan de skills. De vijf basisslagen met bijbehorende puntentelling, korte en lange put, chip, pitch en swing, zouden bepalen in welke categorie de deelnemers ingedeeld zouden worden voor de Par 3 wedstrijd. Het was een bijzonder ontspannende ochtend met veel publiek die zich op gepaste afstand hield met respect voor alle sporters die dat nodig hadden.

Tijd voor de lunch, even napraten over de oefeningen, ervaringen van die ochtend en zeker de eerste indrukken van dit uniek festijn dat eenmaal in de twee jaar plaats vind. Om 13.30 uur moesten de teams zich klaar maken voor de Par 3 greensome shotgun wedstrijd. Alle deelnemers van de deelnemende verenigingen begaven zich naar de tees om zich in volle concentratie klaar te maken voor de alles beslissende wedstrijd voor de medailles.

Er werd in het algemeen heel goed gespeeld in alle categorieën en er werd door de organisatie erg goed gezorgd voor de spelers, met water en frisdrank, want het was heet. Na vlot spelen door alle 23 deelnemers met unified spelers hadden we de 9 holes in anderhalf uur gespeeld.

Toen werd het wachten op de prijsuitreiking. Wie zou in de prijzen vallen en wie niet? We wisten al dat Prise d’Eau een aantal birdies had geslagen en onderling werden de scores gemeten. Maar ja, we wisten niet wat de andere deelnemers hadden gescoord. Uiteindelijk werd het een gigantische Prise d’Eau prijzenpot, met dank aan de inzet van onze Pro Gerrit Pasman tijdens de wekelijkse trainingen. Hij heeft onze golfers naar dit niveau getild de afgelopen twee jaar!

De medaille spiegel voor Prise d’Eau eindigde op 3 x goud, 2 x zilver en 3 x brons. Bovendien werden van de 5 skills er 4 door Prise d’Eau gewonnen en hadden we ook nog 2 birdies geslagen. Na afloop van de prijsuitreiking hebben we in het hotel genoten van een diner en is een aantal spelers en begeleiders nog naar de feestavond geweest, die in Groenlo werd gehouden voor alle sporters van de Special Olympics.

De komende twee jaar gaan we weer hard trainen om aan de top te blijven, als we onze medailles gaan verdedigen in Den Haag op Special Olympics 2020.

Alle sponsoren, vrijwilligers en toeschouwers bedankt voor deze unieke ervaring!

De G-Golf commissie

Openingsceremonie

Skills

PAR3 Wedstrijd

Prijsuitreiking

Hotel en Thuiskomst

Overige

Interview Carolien

Special Olympics Nationale Spelen 2018

G-Golf Special Olympics – De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 22 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Special Olympics vlam.

Onze Special Olympics gedachte

G-Golf Special Olympics – Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2018 organiseert de Nationale Spelen in opdracht van Special Olympics Nederland. Juist voor mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk dat zij zien hoe leuk en waardevol het is om te sporten. Toch is het voor hen niet vanzelfsprekend om aan sport te doen. Bij de Nationale Spelen kan iedereen mee doen en iedereen kan winnen!

De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een groots sportfeest te worden voor de ca. 2.000 deelnemers, de coaches/begeleiders, toeschouwers en vele vrijwilligers.

Het is mooi dat de Special Olympics Nationale Spelen 2016 in 2018 een vervolg krijgen in de Gelderse Achterhoek. Zo krijgt sporten voor mensen met een beperking breed aandacht en kunnen verschillende organisaties, sportverenigingen en gemeenten de handen in één slaan om te zorgen dat deze aandacht voor sporten voor mensen met een beperking blijvend is en verankerd wordt in de Gelderse samenleving.

Aldus Jan Markink, gedeputeerde van de provincie Gelderland. René van Gils, voorzitter Bidcommissie Achterhoek 2018, voegde daar nog aan toe:

Wij zijn ervan overtuigd dat alle ingrediënten aanwezig zijn om er een fantastische Special Olympics Nationale Spelen 2018 van te maken. Daar gaan wij in de Achterhoek voor zorgen!


Golfclub Prise d'EauG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws of discussieer mee op ons Forum, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook sponsor, vrijwilliger of “Vriend van het G-Golf” worden, of gewoon helpen of iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan contact met ons op. – G-Golf Special Olympics