Print Friendly, PDF & Email

Samen genieten op een zonnige dag in Tilburg

Op 21 september 2019 vond alweer het 3e Prise d’Eau G-Golf Open plaats, met een record-aantal van maar liefst 27 g-golfers en 27 medespelers (unified spelers genaamd). Spelers uit alle windstreken van het land én een Belgische speler kwamen met hun familie rond 10 uur aan in het clubhuis en ze hadden allemaal zon en een goed humeur meegenomen. Sommige deelnemers golfen al jaren terwijl een van de deelnemers pas drie weken eerder zijn eerste les had gehad. De vrijwilligers van de vereniging, onmisbaar in de begeleiding tijdens dit grote toernooi, waren inmiddels op de hoogte van hun taken voor die dag, zodat niets een succesvol verloop van de dag meer in de weg kon staan. Tijdens de ontvangst met koffie en iets lekkers was het al meteen gezellig. Het is altijd een feest als iedereen elkaar weer ziet, we zijn inmiddels een grote g-golf familie.

De wedstrijd 
Na de opening door de voorzitter van de vereniging, Erik Brands, volgde de uitleg van de wedstrijd door Ton Bakers die de wedstrijdleiding in handen had. De wedstrijd bestond uit twee delen: skills (korte en lange put, pitch, chip en swing) en de 9-holes wedstrijd op de uitdagende Par 3 baan. Dit jaar waren er twee nieuwe elementen aan de wedstrijd toegevoegd, te weten de neary op hole 2 en de longest op hole 9. Zo viel er nog meer te winnen tijdens het toernooi, al wilde iedereen natuurlijk strijden voor de grote wisselbeker. Want daar wil iedereen zijn/haar naam wel op terugzien.

Beat the pro
Professional Max Albertus, viervoudig deelnemer aan het KLM Open, was met zijn moeder, die vrijwilliger is bij het g-golf, meegekomen om te helpen. Een uitgelezen kans voor alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers voor een echte ‘beat the pro’ op de putting green. Nadat de deelnemers in de middag klaar waren met hun skills, daagden ze Max uit om tegen hen te putten. En al werden er geen prijzen uitgereikt, een enkele golfer kon met de eer naar huis door de bal iets dichter bij de hole te krijgen dan Max.

De uitslag
Nadat de spelers allemaal klaar waren en op het terras waren neergestreken, kon het tellen beginnen. Wie zou dit jaar de winnaar zijn en een jaar lang de wisselbokaal in huis mogen hebben? En zou de beker voor het eerst de Tilburgse vereniging verlaten? Om iets over 17 uur was het zo ver en kon de prijsuitreiking beginnen. Voorzitter van de commissie G-Golf, Anita Suijkerbuijk, had de eer om de prijsuitreiking te doen. Allereerst kwamen de birdies aan bod voor Elke, Casper, Joaquin, en Onno. Daarna was het tijd voor de neary, gewonnen door Koen, en de longest, gewonnen door Joaquin.

Iedereen is winnaar op zo’n speciale dag. Daarom was er voor alle deelnemers een prijs. In de volgorde van de uitslag werd iedere deelnemer naar voren geroepen om de beker op te halen als aandenken aan een mooie prestatie. Zo werd de spanning flink opgevoerd, want met 27 deelnemers duurt dit wel even. Aangekomen bij de top 3 kon je de spanning voelen in de zaal. Op de derde plaats was Jaco van Golf Club Prise d’Eau geëindigd, die samen met Walter had gespeeld. Hij was ex aequo geëindigd met Koen en Hubert-Jan, maar hij had op de laatste 6 holes een betere score en dat bepaalt wie dan vierde en derde wordt. De tweede plaats was voor Job, van Golf Club Holthuizen. Hij had samen met Lonneke de sterren van de hemel gespeeld en was daarom verdiend tweede.

De overtuigende winnaar van de dag was echter Elke van de Amsterdamse Golfclub, die samen met haar vader Wim heeft gespeeld. Ze was in de ochtend de beste bij de skills. En ook al had ze in de middag even een paar holes nodig om er lekker in te komen, ze speelde fantastisch met op de slothole een rake put van 10 meter. De beker gaat het komende jaar daarom fonkelen buiten Tilburg en Elke heeft beloofd dat ze hem volgend jaar komt verdedigen. Maar ze gaat nu eerst een jaar lang genieten van deze mooie prestatie.

De afsluiting
Ook dit jaar werd de dag weer afgesloten met een heerlijke barbecue, want goede tradities moet je in ere houden. Er was tijd om na te praten, uiteraard lekker te eten en met elkaar na te genieten van een geweldige dag. Wij hebben als organisatie genoten van de aanwezigheid van alle deelnemers, gasten en vrijwilligers. We zijn iedereen dankbaar die een bijdrage heeft geleverd om deze dag mogelijk te maken. Zonder sponsoren, Vrienden van het G-Golf en vrijwilligers hadden we dit niet gekund. Graag tot volgend jaar, dan zijn we weer heel graag gastheer voor het 4e G-Golf Open.

Voorbereidingen

Skills

PAR3 wedstrijd

Lunch, Diner en Prijsuitreiking