Print Friendly, PDF & Email

Op 22 september was het eindelijk zover, het 2e G-Golf Open op onze club. De spelers, vrijwilligers, sponsoren en commissie konden eindelijk de deuren van de club open zetten om onze spelers en de 18 gasten uit het land te ontvangen.

Veel bekende gezichten kwamen naar Tilburg, maar ook enkele nieuwe deelnemers hadden zin in een toernooi op Prise d’Eau. Veel vrijwilligers hadden zich dit jaar aangemeld om ons toernooi te steunen en mogelijk te maken, waaronder een hele bijzondere gast, namelijk Melanie, de vriendin van Joost Luiten.

Nadat iedereen binnen was gekomen en een kopje koffie met lekkernij had genuttigd, hete de voorzitter van de G-Golf commissie Anita iedereen van harte welkom.

De wedstrijd kon beginnen. Door het grote aantal deelnemers hadden we de groep in tweeën geknipt. De ene helft speelde ’s ochtends de par 3 baan en ’s middags de skills, en de andere groep deed dat andersom. Het weer leek mee te zitten deze dag, maar helaas aan het einde van de dag werden we toch nog nat, het mocht de pret niet drukken.

De score kaarten werden ingeleverd en de toernooi leiding begon met tellen. De scores lagen heel dicht bij elkaar, en daar werd natuurlijk druk over gepraat tijdens de borrel. Eindelijk was het zover om de uitslag bekend te maken, wie zou de wissel trofee een jaar in zijn bezit mogen houden, Dat was de grote vraag onder de 25 deelnemers.

Maar Melanie had nog een grote verassing. Van Joost had ze twee wedges mee gekregen om deze te verloten onder de deelnemers. Wat een gulle gift!
De derde plaats werd opgeëist door Joaquim Ruys en de tweede plaats door Elke Tjaberinga. Maar de eerste prijs ging naar Prise d’Eau lid Jasper Schipper.

Na de prijs uitreiking kon iedereen nog genieten van een fantastische verzorgde BBQ, de complimenten over onze horeca waren dan ook welgemeend.
Na deze geslaagde 2e Prise d’Eau G-Golf Open gaan we natuurlijk een 3e Open organiseren volgend jaar in 2019!, iedereen weer van harte uitgenodigd.

G-Golf Commissie

Op de website van Golfvrouw.nl heeft Melanie het volgende geschreven:

Afgelopen zaterdag organiseerde G-golf op Prise d’Eau voor het tweede jaar op rij een succesvolle golfdag dat in het teken staat van mensen met een niet lichamelijke beperking. G-Golf vind ik echt een super initiatief en heb mijzelf daarom meteen aangemeld als vrijwilliger.

Special Olympics
In de auto naar Tilburg had ik er super veel zin in, ook voelde ik een beetje spanning, wat moest ik verwachten en hoe moet ik met de deelnemers omgaan. Binnen kwam ik in een gesprek met Carolien. Wat een schat, zij vertelde mij hoe goed ze was, in juni 2018 behaalde zij met golf zelfs goud op de Special Olympics. Wat een prestatie! Meteen voelde ik mijzelf op mijn gemak en wist ik dat ik mij geen zorgde hoefde te maken of de deelnemers wel open stonden om met mij, als persoon die zij niet kennen, durften te praten.

Langzaam kwamen alle 70 G-Golfers, vrijwilligers en begeleiders binnen en werd ons de planning uitgelegd, 9-holes op de par 3 baan, beoordeling van de swing, het pitchen, chippen, lange en korte put. Het werd een drukke dag voor iedereen. In de ochtend heb ik alle scores van de deelnemers en begeleiders bijgehouden van het chippen en ’s middags het pitchen. Tijdens de lunch merkte ik pas dat alle deelnemers echt aan het genieten waren. Alle grote verhalen kwamen ter sprake, scorekaarten werden doorgegeven en foto’s werden getoond. Een paar foto’s heb ik trots naar Joost doorgestuurd waar hij een paar deelnemers persoonlijk via een filmpje feliciteerde met hun prestatie. Dit was zo mooi om te zien hoe zij hierop reageerde.

Lees hier verder en bekijk de afbeeldingen …

Melanie