Print Friendly, PDF & Email

G-Golf commissie

G-Golf commissieG-Golf commissie – We mogen twee nieuwe commissie leden verwelkomen t.w. Marianna Clarijs en Berrie Pelser. Beide van harte welkom om met elkaar het G-Golf verder voort te stuwen. De commissie bestaat sinds Januari 2018 dan uit de volgende personen: Anita Suijkerbuijk (voorzitter), Ans van Berkel, Marianna Clarijs, Ton Bakker, Hubert-Jan Wouters, Berrie Pelser en Stefan Berkvens. Ook hebben we in 2017 heel veel nieuwe vrijwilligers enthousiast gekregen om ons te helpen het G-Golf mogelijk te maken, en vooral de wedstrijden en het vrij golfen te ondersteunen. Allemaal hartelijk welkom en op voorhand bedankt!

Voor de G-Golfers en de commissie staan er dit jaar een aantal belangrijke evenementen op de kalender.

Amarant G-Sportweekend
G-Golf commissie – De zondag van het pinksterweekend, 20 mei, presenteert G-Golf namens Prise d’Eau zich op het G-Sportweekend van Amarant aan de Bredase weg. We gaan daar voor alle belangstellende de zogenaamde skills uit laten voeren. Dit zijn de basis slagen van het golf die onderdeel uitmaken van de Special Olympics (lees hierover meer, verderop in het nieuws). Dit zijn de lange en korte put, de chip, pitch en de swing. Voor deze swing hebben we de beschikking gekregen van een heuse slagkooi van de NGF zoals die te zien was op het KLM Open, een reuze eyecatcher dus.

Ook komt er voor de echte beginners die nog nooit iets met golf gehad hebben, een leuke spelvorm van de Raak-jeugdgolf afdeling van de NGF. We hopen dat veel enthousiaste G-Sportmensen deelnemen, en wie weet kunnen we weer een aantal nieuwe leden kennis laten maken met golf op Prise d’eau. Dat is namelijk ons doel, groeien naar 20 leden eind 2021.

Special Olympics 2018
G-Golf commissie – Van 8 t/m 10 juni zal G-Golf van Prise d’Eau vertegenwoordigd zijn op de twee-jaarlijkse Special Olympics Nederland. Dit zijn de olympische spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze worden dit jaar gehouden rondom Doetichem voor heel veel sporten. Wij zullen onderdeel uitmaken met een groep van ongeveer 25 deelnemers, medespelers, vrijwilligers en ouders. De grote intocht en presentatie zal plaatsvinden in het stadion van De Graafschap. De golfwedstrijd zal gehouden worden op de golfbaan ’t Zelle en we zullen duidelijk aanwezig zijn met onze vlaggen en herkenbare clubkleding.

Vrienden van het G-Golf
G-Golf commissie – We hebben tot nu toe al 55 vrienden van het G-Golf mogen verwelkomen. Hier zijn we ontzettend blij mee om bovenstaande evenementen betaalbaar te houden voor onze G-Golfers. Ook hebben we het trainings schema hierdoor kunnen uitbreiden met lessen gedurende de koudste maanden van het jaar, januari, februari en maart door de steun van ‘De Vrienden’. Heel hartelijk dank hiervoor. Natuurlijk kunnen we nog altijd nieuwe vrienden gebruiken, aanmelden kan via Ans van Berkel of Stefan Berkvens, stuur hun even een e-mailtje, meer info op onze website. De schermen in de hal zijn inmiddels actief met de namen van de ‘vrienden van’, Bagtags, voorzover nog niet opgehaald, liggen klaar in het kantoor van Angeline, en de bedank wedstrijd is inmiddels gepland voor 6 Oktober (inschrijvingen en meer info volgt).

2e G-Golf Open Prise d’Eau 2018
G-Golf commissie – Na het enorme succes van vorig jaar, volgt er ook dit jaar de logische 2e editie. Deze wedstrijd is gepland op de Par 3 baan voor 22 september. Na een voorzichtig begin van vorig jaar met 15 deelnemers (waarvan 7 gastspelers) willen we dit jaar het aantal uitbreiden naar maximaal 26 deelnemers. We hopen op veel belangstelling uit het land, ook hierin ondersteunt de NGF onze commissie, en worden we ondersteund door onze tientallen vrijwilligers. Zij zetten zich in als flightcaptains, markers en medespelers (unifiedspelers)

G-Golf Golfen met Verstandelijke Beperking Gehandicapten GolfersG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook Sponsor, Vrijwilliger of Vriend van het G-Golf worden, of gewoon iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan Contact met ons op.