Print Friendly, PDF & Email

 G-GOLF PRISE DEAU

G-Golf Prise dEau – In oktober 2015 is Golfclub Prise d’Eau gestart met de pilot G-Golf voor mensen met een verstandelijke beperking. Elf deelnemers zijn in de afgelopen twee jaar de uitdaging aangegaan en hebben laten zien dat golf een sport is voor iedereen. Inmiddels heeft G-Golf een vaste plek binnen de vereniging gekregen. Er is in 2018 nog ruimte om te groeien met drie deelnemers.

Golf is bij uitstek een sport die geschikt is voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH en ADD. De golfbaan is een prikkelarme omgeving, zodat mensen met autisme zich hier prima op hun gemak kunnen voelen. En voor mensen voor wie de intensiteit van contactsporten als voetbal en hockey te hoog is, is golf een prima alternatief om toch lekker buiten in een groep te sporten. Daarnaast speelt iedereen op zijn/haar eigen niveau, wat het leuk maakt om samen te golfen en toch je eigen spel te kunnen spelen. En we hebben een gezellig clubhuis, ook wel hole 19 genoemd, waar we na afloop van de les gezellig samen nog wat drinken.

G-Golf Prise dEau Gehandicapten met verstandelijke beperking
G-Golf Prise dEau Gehandicapten met verstandelijke beperking

G-Golf Prise dEau – We bieden lessen aan die worden gegeven door onze Pro Gerrit Pasman en de opzet van deze lessen zijn hetzelfde als die worden gegeven bij het reguliere golf. Wel stemt hij de lessen af op het individu met ieder zijn/haar eigen beperking. Tevens is er speciale aandacht van vrijwilligers om iedereen persoonlijk te coachen/begeleiden. Elke zaterdag vindt de les plaats aan de achterkant van de drivingrange, zodat iedereen in alle rust en met volle concentratie de lessen kan volgen en kan oefenen. In 2018 beginnen we op 20 januari weer met de lessen en we gaan door tot december met een onderbreking tijdens de zomervakantie.

G-Golf Prise dEau – Dankzij een groot aantal sponsoren, subsidies, “Vriend van het GGolf” en spontane donaties kunnen wij G-Golf binnen ieders bereik brengen. De kosten per jaar zijn, incl. 35 lessen/baanlessen, € 200,- voor het gehele jaar 2018. Hiervoor krijg je zo’n 35 lessen op de drivingrange of in de baan, mag je onbeperkt op de Par3 baan spelen (onder begeleiding) en kun je als je handicap het toelaat 9 of 18 holes spelen op een van de lussen van de grote baan. Daarnaast staan er leensetjes klaar, voor als je geen eigen golfset hebt. Ook vindt er ieder jaar een aantal clubwedstrijden plaats, met altijd een leuke prijzentafel. En als klap op de vuurpijl nemen we ook deel aan toernooien bij andere verenigingen en doen we mee aan de Special Olympics Nationale Spelen.

G-Golf Prise dEau – Is uw interesse gewekt of heeft u vragen dan kunt u zich hier inschrijven. U kunt hier contact met ons opnemen. Ook kunt u terecht bij het secretariaat van onze club, Angeline Koster, of bij de voorzitter van de G-Golf commissie Anita Suijkerbuijk, tel. 06-12799230. Zoals je ziet hoef je niet te aarzelen om eens kennismaken te komen maken bij onze vereniging en geheel vrijblijvend een proefles mee te doen op zaterdag. Meld je wel even van tevoren aan bij een van boven vermelde personen, zodat we je een warm welkom kunnen heten.

G-Golf Golfen met Verstandelijke Beperking Gehandicapten GolfersG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook Sponsor, Vrijwilliger of Vriend van het G-Golf worden, of gewoon iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan Contact met ons op.