Print Friendly, PDF & Email

G-Golf Winterkampioenschap

G-Golf Winterkampioenschap – Op zaterdag 2 december 2017 hebben we weer het inmiddels traditionele winterkampioenschap gehouden voor onze G-Golfers. De wisselbeker die sinds vorig jaar in het bezit was van Marc Pijnenborg was weer te winnen door alle negen G-Golfers van Prise d’Eau.

Het was een echte winterwedstrijd. Rijp op de bomen en het gras, wintertees en -greens en kou. Handschoenen aan, shawl om en draagtassen mee, dat was even wennen. Maar iedereen, behalve Jasper en Thijs, was present en de spelers waren goed voorbereid na een heel jaar trainen.

De wedstrijdleiding lag in de handen van Ton Bakkers en Stefan Berkvens. Onder het genot van een kopje koffie en Pieten-gebakje, gemaakt door onze vrijwilliger Dick de Bruin, gaf Ton uitleg over de wedstrijd van die dag en daarna ging iedereen om 11.00 uur naar hole 1 van de Par 3 baan.

We hadden deze editie zeven deelnemers die gingen strijden voor de eer en om de wisseltrofee een jaar lang in het bezit te mogen houden. Er werd door alle flights heel vlot gelopen, een uur of een beetje langer, en bovendien werd er ondanks de moeilijke omstandigheden in de baan goed gescoord. Maar om iedereen nog even in spanning te laten, maakte Anita Suijkerbuijk van de gelegenheid gebruik om alle aanwezige golfers, ouders en vrijwilligers te informeren over de Special Olympics Nationale Spelen die in 2018 (SONS2018) weer worden gehouden.

Bij dit landelijke evenement, dat dit jaar in de Achterhoek wordt gehouden en waar golf voor de tweede keer op de agenda staat, komen G-sporters van diverse disciplines samen. Dit is een fantastische happening en het is geweldig om hier als sporter aan deel te nemen. In 2016 zijn Guy en Jasper al geweest en in 2018 gaan we met een grote vertegenwoordiging van G-Golf Prise d’Eau opnieuw genieten van dit bijzondere evenement. Dit vergt natuurlijk nogal wat voorbereiding en daar zijn we als commissie nu al mee begonnen.

Nadat iedereen was geïnformeerd over de Special Olympics was het tijd voor de prijsuitreiking. Jaco, die gewend is in de top mee te draaien, moest duidelijk aan zijn nieuwe handicap (36) wennen. Toch had hij goed gespeeld en hij werd 5e. Tijn en Marc hadden het uitstekend gedaan met respectievelijk 16 en 18 Stableford punten, op de voet gevolgd door Koen en Sven.

Maar de strijd om de cup ging dit jaar tussen Guy en Carolien. Uiteindelijk heeft Carolien de beker gewonnen met maar liefst 21 Stableford punten. Van harte gefeliciteerd Carolien, je mag de cup een jaar lang in je appartement bewonderen. En vanzelfsprekend komt jouw naam onder die van Marc te staan.

G-Golf Winterkampioenschap – Na de wedstrijd stond er, naast een warm drankje om weer op te warmen van de kou, een tafel met cadeaus te wachten. Ans van Berkel had voor alle zeven winnaars mooie verrassingspakketten gemaakt met daarin cadeaus die door verschillende sponsoren beschikbaar waren gesteld zoals regenjasjes, tassen en toilettasjes. Daarnaast was er voor iedereen een leuke attentie van onze trouwe sponsor Pour Vous Goirle en een Dopper drinkfles van de ING golfweek die door Angeline beschikbaar was gesteld.

G-Golf Winterkampioenschap – Er lag echter één cadeaupakket op tafel dat wat kleiner was en was daarmee ook meteen het minst aantrekkelijk… Via een loting, die door Gerrit Pasman werd verricht, mochten alle deelnemers een pakket naar keuze uitkiezen. Onze jongste speler, Sven Meulensteen, was als laatste aan de beurt en hem restte het kleinste cadeau. Maar… tijdens de ING Golfweek had commissielid Hubert-Jan Wouters Ronald de Boer verteld over het G-Golf en hij heeft toen spontaan zijn golftas beschikbaar gesteld. En laat in het pakketje van Sven nu net de verwijzing zitten naar het grote cadeau dat achter de bar was verstopt: de golftas. Niet alleen Sven was blij met zijn nieuwe tas, maar vader Richard was minstens zo blij. Hij is Ajacied en Ronald de Boer is een jeugdheld van hem.

Na de lunch met broodjes, uitsmijters, soep en andere gerechten zat de slotwedstrijd van het seizoen er weer op en hadden we met zijn allen weer een bijzonder leuke dag gehad. Het was heel mooi om te zien dat we allemaal heel trots zijn op de eerste vrouwelijke winnaar van een G-Golf wedstrijd en dat we Sven allemaal de tas gunde.

G-Golf Winterkampioenschap Golfen met Verstandelijke Beperking
G-Golf Winterkampioenschap Golfen met Verstandelijke Beperking
G-Golf Winterkampioenschap Golfen met Verstandelijke Beperking
G-Golf Golfen met Verstandelijke Beperking Gehandicapten GolfersG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook Sponsor, Vrijwilliger of Vriend van het G-Golf worden, of gewoon iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan Contact met ons op.