Print Friendly, PDF & Email

G-Golf Special Olympics – Na maanden van voorbereiding van de commissie om deelname aan de Special Olympics Nationale Spelen in de Achterhoek mogelijk te maken, was het eindelijk zover. De gesponsorde clubkleding van Carglass/Tivoli Fonds was binnen en wat stond ons team er puik bij! Hubert-Jan en Stefan hadden de door Ad de Melissant gesponsorde bussen voor het vervoer naar de Achterhoek opgehaald op vrijdag 8 juni. We vertrokken om 13.00 uur van onze club naar ons hotel in Ruurlo, om ons gereed te maken voor de grote openingsceremonie in het voetbalstadion De Vijverberg die avond.

Wat werd het een feest met een grootse intocht van de provincie Brabant. Trots met onze G-Golf vlag werden we aangekondigd. Met het hijsen van de Nederlandse vlag, het ontsteken van het vuur, het volkslied en het officieel openen door de minister van sport, werden de Spelen officieel geopend. Het feest werd afgesloten met een grandioos optreden door Gerard Joling, spetterend!

G-Golfers Prise d’Eau

Skills in de ochtend

De volgende dag was de dag waarvoor we gekomen waren, spelen op de Special Olympics op de mooi baan van ’t Zelle. Zeer goed georganiseerd en met veel enthousiasme uitgevoerd door de vele vrijwilligers begonnen we de ochtend aan de skills. De vijf basisslagen met bijbehorende puntentelling, korte en lange put, chip, pitch en swing, zouden bepalen in welke categorie de deelnemers ingedeeld zouden worden voor de Par 3 wedstrijd. Het was een bijzonder ontspannende ochtend met veel publiek die zich op gepaste afstand hield met respect voor alle sporters die dat nodig hadden.

G-Golfers Prise d’Eau

Effe relaxen tijdens de lunch

Tijd voor de lunch, even napraten over de oefeningen, ervaringen van die ochtend en zeker de eerste indrukken van dit uniek festijn dat eenmaal in de twee jaar plaats vind. Om 13.30 uur moesten de teams zich klaar maken voor de Par 3 greensome shotgun wedstrijd. Alle deelnemers van de deelnemende verenigingen begaven zich naar de tees om zich in volle concentratie klaar te maken voor de alles beslissende wedstrijd voor de medailles.

G-Golfers Prise d’Eau

De Par3 wedstrijd

Er werd in het algemeen heel goed gespeeld in alle categorieën en er werd door de organisatie erg goed gezorgd voor de spelers, met water en frisdrank, want het was heet. Na vlot spelen door alle 23 deelnemers met unified spelers hadden we de 9 holes in anderhalf uur gespeeld.

G-Golfers Prise d’Eau

Clean Sweep Thijs, Carolien & Tijn

Toen werd het wachten op de prijsuitreiking. Wie zou in de prijzen vallen en wie niet? We wisten al dat Prise d’Eau een aantal birdies had geslagen en onderling werden de scores gemeten. Maar ja, we wisten niet wat de andere deelnemers hadden gescoord. Uiteindelijk werd het een gigantische Prise d’Eau prijzenpot, met dank aan de inzet van onze Pro Gerrit Pasman tijdens de wekelijkse trainingen. Hij heeft onze golfers naar dit niveau getild de afgelopen twee jaar!

G-Golfers Prise d’Eau

Wat een kanjers, Alle Prise d’Eau-ers in de prijzen

De medaille spiegel voor Prise d’Eau eindigde op 3 x goud, 2 x zilver en 3 x brons. Bovendien werden van de 5 skills er 4 door Prise d’Eau gewonnen en hadden we ook nog 2 birdies geslagen. Na afloop van de prijsuitreiking hebben we in het hotel genoten van een diner en is een aantal spelers en begeleiders nog naar de feestavond geweest, die in Groenlo werd gehouden voor alle sporters van de Special Olympics.

G-Golfers Prise d’Eau

Op naar Den Haag in 2020

De komende twee jaar gaan we weer hard trainen om aan de top te blijven, als we onze medailles gaan verdedigen in Den Haag op Special Olympics 2020.
Alle sponsoren, vrijwilligers en toeschouwers bedankt voor deze unieke ervaring!

G-Golfers Prise d’Eau