Print Friendly, PDF & Email

Golfster Carolien van Sprang deed mee aan de Special Olympics op ’t Zelle die begin juni werden gehouden. De sportieve golfster had het reuze naar haar zin. Ze golft sinds drie jaar met veel plezier op haar homecourse Prise d’Eau. Op de vraag wat ze het leukst vond op de Special Olympics, was ze duidelijk: “Het was heel gezellig. Ik vond alles leuk, vooral dat je in de prijzen kunt vallen.”

Carolien is één van de golfers die dit jaar meedoet aan de Special Olympics Nationale Spelen die op golfclub ’t Zelle zijn gehouden. Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2018 organiseert de Nationale Spelen in opdracht van Special Olympics Nederland. Voor mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk dat zij zien hoe leuk en waarde-vol het is om te sporten.

“Drie jaar geleden ben ik begonnen met golfen, vertelt Carolien. Mijn ouders en mijn broer golfen ook, dus ik kon niet achterblijven. Het is heel leuk om met ze te spelen. Met mijn ouders is het erg gezellig, mijn vader maakt de meeste grapjes in de baan.”

De golfster van Pris dé Eau heeft geen enkele moeite met slagen tellen en beheerst inmiddels ook een groot aantal skills. “Ik krijg les van mijn pro Gerrit Pasman. ​Van hem heb ik de dingen geleerd om goed te golfen, swingen, chippen, pitchen, korte putt en lange putt. Ik heb ook een keer met hem in de buggy gezeten, dat vond ik leuk.”

Lees hier verder: http://www.passie4golf.nl/blog/june-19th-2018

Special Olympics Nationale Spelen 2018 – ​De Achterhoek was op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers deden mee aan 22 verschillende takken van sport. Daarbij kregen ze steun van veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen was er een openingsceremonie. In het Special Olympics Dorp brandde drie dagen lang de Special Olympics vlam.


Golfclub Prise d'EauG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws of discussieer mee op ons Forum, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook sponsor, vrijwilliger of “Vriend van het G-Golf” worden, of gewoon helpen of iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan contact met ons op.