Print Friendly, PDF & Email

Joost Luiten

Joost Luiten is “Vriend van het G-Golf” geworden, hier kan je de hele lijst zien van alle vrienden van het G-Golf. Joost Luiten – Ik was 6 jaar toen ik voor het eerst tegen een golfbal sloeg. Mijn oom Wim nam me toen mee naar de drivingrange van Golf Centrum Rotterdam. Ik vond het meteen gaaf om die balletjes zo ver mogelijk weg te meppen…

Ik pik alle sporten snel op. Ik heb als kind veel sporten gedaan en gevoetbald bij Soccer Boys in mijn geboorteplaats Bleiswijk. Uiteindelijk heb ik voor golf gekozen. In golf ben je niet afhankelijk van anderen en als je een fout maakt kun je niemand anders de schuld geven. Dat spreekt me aan. ‘Toen ik eind 2006 tijdens een persconferentie bekend maakte dat ik professional ging worden, vroegen journalisten wat mijn doel was. ‘Ik wil nummer 1 van de wereld worden’, antwoordde ik.’

Biografie Joost Luiten

    • Volledige naam: Willebrordus Adrianus Maria Luiten, zeg maar Joost…
    • Geboren in Bleiswijk op 7 januari 1986, inmiddels 1 meter 76 lang en 77 kilo zwaar.
    • Ik ben een echte steenbok, als ik een doel voor ogen heb ga ik daar recht op af.
    • Mijn ouders Nel en Nico hebben in Bleiswijk een tuincentrum opgezet, waar 2 van mijn 3 broers, Sander en Dennis, de dagelijkse leiding hebben. Nico, mijn andere broer, woont en werkt in Spanje.
    • Ik woon in Rotterdam.

Wereldkampioen 2006!

Een van mijn mooiste herinneringen in golf is de wereldtitel in 2006 met het Nederlands amateurteam. In Zuid-Afrika bleven we grote golflanden als Amerika en Engeland voor. Niemand verwachtte dat Nederland wereldkampioen zou worden, maar we flikten het toch. In de laatste ronde eindigde ik met birdie-eagle-birdie-birdie-birdie. Als golfer onderdeel zijn van een team is heel speciaal, het brengt iets extra’s in mij boven. Ik hoop ook heel snel deel uit te kunnen maken van een winnend Europees Ryder Cup team…

Lees hier meer …


Golfclub Prise d'EauG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws of discussieer mee op ons Forum, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook sponsor, vrijwilliger of “Vriend van het G-Golf” worden, of gewoon helpen of iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan contact met ons op.