Print Friendly, PDF & Email

Bron: Golf.nl

G-Golf, Golf voor mensen met een verstandelijk beperking groeit. G-golf zal in 2020 weer op het programma staan van de Special Olympics Nationale Spelen. Steeds meer clubs bieden golf aan voor mensen met een verstandelijke beperking (bijvoorbeeld de Gooise, Liemeer, Kagerzoom, Holthuijzen en Prise d’Eau) en steeds meer mensen met een beperking gaan golf spelen.

Dat komt onder meer omdat golf een van de sporten is op de Special Olympics Nationale Spelen: nationale wedstrijden voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2016 was golf onderdeel van de Special Olympics NL en werd gespeeld op Het Rijk van Nijmegen. Anderhalve week geleden was Golfclub ’t Zelle gastheer van de golfwedstrijden van de Special Olympics en in 2020 staat golf weer op het programma.

Het tweejaarlijkse nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking wordt in 2020 in Den Haag gehouden. Aanstaande dinsdag wordt het Haagse beeldmerk van de Special Olympics Nationale Spelen 2020 onthuld. Haagse kunstenaars met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel konden een logo inzenden. Een jury heeft drie genomineerden gekozen en dinsdag wordt het winnende beeldmerk bekendgemaakt door topzeiler Bouwe Bekking.

Op de Special Olympics Nationale Spelen van 2020 zullen ruim 2000 sporters met 750 begeleiders de strijd met elkaar aangaan. Drie dagen lang worden wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport, waaronder dus ook golf. ‘Sporten maakt mensen met een verstandelijke beperking niet alleen fysiek en mentaal “fitter”, het vergroot ook het zelfvertrouwen en daarmee het zelfbeeld’, zegt de organisatie Special Olympics Nederland.

De NGF werkt nauw samen met Special Olympics. ‘Veel mensen denken dat golf voor deze doelgroep geen goede sport is,’ aldus Ramon van Wingerden, manager sports development bij de NGF, ‘maar het tegendeel is waar: golf is juist uitermate geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking.’ – Lees hier verder…


Golfclub Prise d'EauG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws of discussieer mee op ons Forum, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook sponsor, vrijwilliger of “Vriend van het G-Golf” worden, of gewoon helpen of iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan contact met ons op.
Steeds meer mensen met een beperking gaan golf spelen
Steeds meer mensen met een beperking gaan golf spelen