Print Friendly, PDF & Email

Golfen met een extra handicap

Golfen met een extra handicap – Golf is een sport voor iedereen. Jong of oud, professioneel of beginnend, met of zonder beperking. Want het mooie aan golf is dat iedereen een handicap heeft. Sporten draagt bij aan een goede gezondheid.Het maakt je sterker, zowel fysiek als mentaal, en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit. Voor mensen met een verstandelijke beperking is de golfsport daarbij dé sport om in clubverband mee te kunnen doen, zonder risico op blessures. Maar ondanks dat golf de derde sport van Nederland is, zijn hier nauwelijks mogelijkheden voor.

G-golf

Om hier verandering in te brengen is Golf Club Prise d’Eau in 2015 gestart met een pilot G-golf. Vijf enthousiaste deelnemers met een verstandelijke beperking zijn de golfbaan opgestapt, en hebben hier in vijf lessen de basis gelegd voor een mooie golfcarrière. Omdat iedereen op de golfbaan zijn eigen handicap heeft, kunnen mensen op alle niveaus met elkaar golfen. Zo kunnen golfers met en zonder (verstandelijke) beperking samen een golfronde lopen. Onder begeleiding van een gekwalificeerde golfprofessional krijgen de deelnemers les en spelen ze samen op de par-3 baan.

Het plezier in de sport, lekker samen buiten zijn en elkaar sportief ontmoeten maakte deze pilot een groot succes. Dat betekent dat Prise d’Eau weer
enthousiast verder gaat met G-golf, en dit een vaste plek krijgt binnen de vereniging.

Samen plezier maken

Iedere deelnemer krijgt een persoonlijke coach, die de lessen en golfrondes op de baan begeleidt. Zo krijgen alle deelnemers persoonlijke aandacht en handige tips om verder te komen. Maar het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat de deelnemers en begeleiders veel plezier hebben en genieten van het samenzijn op de golfbaan.

Iets voor jou?

Ben jij ook enthousiast geworden en wil je graag een keer komen oefenen op de golfbaan? Of ken je iemand met een verstandelijke beperking die graag wil leren golfen? Meld je dan aan voor een gratis kennismaking om te zien of G-golf iets voor jou is. Kijk hier voor meer informatie of neem contact op met secretariaat@golfclubprisedeau.nl.

Ook zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de deelnemers tijdens de lessen en wedstrijdjes willen begeleiden. Iets voor jou? Meld je dan aan op onze website of via het secretariaat.

Golfen met een extra handicap
Golfen met een extra handicap
Golfen met een extra handicap
G-Golf Golfen met Verstandelijke Beperking Gehandicapten GolfersG-Golf is onderdeel van de Golfclub Prise d’Eau. G-Golf is Golf voor mensen met een verstandelijke beperking zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH, ADD, etc… Lees ons laatste G-Golf Nieuws, bekijk onze G-Golf Evenementen en meld je aan voor de G-Golf Nieuwsbrief. Natuurlijk kan je ook Sponsor, Vrijwilliger of Vriend van het G-Golf worden, of gewoon iets Doneren. En je kan ook onze nieuwe G-Golfer worden. Heb je nog vragen neem dan Contact met ons op.